30 oktober 2020 – Oorlog in de lucht, weerslag in de grond… kom kijken!

Beste collega’s,

Onderstaande initiatiefnemers nodigen jullie -zij het op zéér bescheiden schaal- uit om op vrijdag 30 oktober 2020 een bezoek te brengen aan de tentoonstelling ‘Oorlog in de lucht, weerslag in de grond (het archeologische verhaal van de neergestorte Dambuster bij Castricum)’. De tentoonstelling is nog te zien t/m 3 januari 2021 in het Huis van Hilde te Castricum.

Oorspronkelijk zou een bezoek aan deze tentoonstelling zijn gekoppeld aan het jaarlijkse congres Strijdigheden, dat helaas door het coronavirus niet kan doorgaan. Het tentoonstellingsbezoek kan corona-proof voor een bescheiden aantal mensen wél doorgang vinden. We zijn het Huis van Hilde dan ook zeer erkentelijk dat zij deze dag voor vakgenoten mogelijk maakt buiten de reguliere bezoektijden.

Programma

Om 10.00 uur, 10.30 uur, 11.00 uur en 11.30 uur kunnen telkens max. 10 personen – op 1,5 m van elkaar én voorzien van mondkapjes- naar binnen in de tentoonstelling. Daar krijgt u een toelichting door de inhoudelijke samensteller Arjen Bosman. Let op: omdat het museum als doorstroomlocatie gebonden is aan maximale aantallen per tijdseenheid, kunt u niet eerder het museum in dan op de gereserveerde tijd.

Om 13.00 uur vertrekken we o.l.v. John Heideman (kenner van Castricum en Bakkum in oorlogstijd) de duinen in om de locatie van de radarposities te bezoeken. We proberen ook een bezoek aan de werkelijke crashlocatie mogelijk te maken. Omdat deze afstand te ver is om te lopen, gaan we fietsen. Op het station van Castricum zijn OV fietsen beschikbaar voor wie geen eigen (vouw)fiets mee kan nemen. Zie https://ovfietsbeschikbaar.nl/locatie/cas001. Verwachte eindtijd is tussen 15.00 – 15.30 uur.

DEELNAME UITSLUITEND NA RESERVERING

Wie met het ochtend- en/of middagdeel wil meedoen, is verplicht zich vooraf op te geven en een plek te reserveren. Stuur daarvoor een mail naar monique@bureaucommunique.nl o.v.v. ‘deelname 30 oktober’. In de mail lezen wij graag uw adresgegevens en telefoonnummer (de registratie van contactgegevens is uitsluitend voor deze dag) en of u zich opgeeft voor de ochtend en/of de middag. Bij de ochtend mag u een voorkeursstarttijd opgeven; we bevestigen uw aanmelding en u hoort daarbij of de voorkeurstijd past. Het middagdeel is buiten en zal met de groep plaatsvinden, uiteraard op 1,5 m. afstand. Op 30 oktober zelf voeren we bij de deur een gezondheidscheck uit.

KOSTEN

Entree Huis van Hilde: € 4,- (normaal € 7,50), aan de balie te voldoen, graag met pin. Koffie, thee en lunch zijn deze dag voor eigen rekening. Het café in het Huis van Hilde is op deze dag gewoon geopend. Eventuele fietsenhuur is ook voor eigen rekening. Een OV-fiets is € 3,85 p/dag. Let even op dat u het gratis abonnement op uw OV kaart hebt gezet (https://www.ns.nl/deur-tot-deur/ov-fiets/hoe-werkt-het.html). De laatste inschrijfdag is 25 oktober, of zoveel eerder als alle plekken vergeven zijn.

Met vriendelijke groet,

Arjen Bosman (Military Legacy), Kasper van den Berghe (FindX) en Monique Deege (bureau Communique)